Pengekalan Air dan Pertumbuhan Sihat - CODACAL BORO 植物 SK II,保水养颜不可少

Pengekalan Air dan Pertumbuhan Sihat – CODACAL BORO 植物 SK II,保水养颜不可少

Pengekalan Air dan Pertumbuhan Sihat - CODACAL BORO 植物 SK II,保水养颜不可少

Unsur kalsium memainkan peranan penting dalam tumbuhan, seperti meningkatkan keupayaan tumbuhan menentang penyakit dan serangga perosak, keupayaan menentang keadaan stress, memanjangkan hayat lepas tuai hasil dan sebagainya. Oleh itu, membekalkan kalsium secara berterusan pada setiap peringkat pertumbuhan tanaman adalah mustahak.

Kalsium terlibat dalam mekanisma kawalan air dalam tumbuhan. Apabila persekitaran menjadi kering, kalsium sebagai utusan sekunder akan menghantar isyarat supaya stomata daun ditutup untuk mengurangkan kehilangan air. Kalsium adalah komponen dinding sel tumbuhan. Dengan kalsium yang mencukupi, sel-sel pucuk dan hujung akar dapat membahagi dan membentuk dengan normal, untuk terus tumbesar dan mengelakkan nekrosis.

Baja foliar dari Sepanyol, codacal boro 1045, mempunyai formula unik kalsium dan boron, yang memudahkan penyerapan unsur-unsur tersebut ke dalam tumbuhan. CODACAL BORO 1045 pastinya menjadi pilihan pertama para petani.

钙质在植物体内扮演许多重要的角色,如提高植物的抗病虫害能力、能力抗逆境能力、延长果实的保质期等等。因此持续性在作物的每一个生长阶段补充钙质是必不可少的动作。

钙质参与控制植物体内水分的机制。当环境变得干旱,钙质作为第二信使就会发送信号,促使植物叶片上的气孔关闭,减缓蒸腾作用,达到【保水】的作用。钙质是植物细胞壁的主要合成成分。有了足够的钙质,嫩芽和根尖生长点的细胞才能正常分裂和形成,持续生长避免发黑坏死,达到【养颜】的作用。

来自西班牙的叶面肥codacal boro 1045拥有独特配方的钙和硼元素,特别容易被吸收进入植物体内,绝对是专业种植户的首选。

𝗦𝗵𝗼𝗽𝗲𝗲: bit.ly/3GyusMC

𝗪𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽 𝘂𝘀 for more info:

 

𝗢𝘂𝗿 𝗗𝗲𝗮𝗹𝗲𝗿𝘀: https://greeneagle.com.my/our-dealers/